推介:| 記憶學/記憶法 | 英語課程 | BBA | 心理治療師 | 睡眠呼吸機 | 培訓導師 | 解夢分析師證書 | 前列腺炎 | 迷你倉 | 幼兒教育課程 |

35 12
發新話題

因咩去考紀律部隊?

因咩去考紀律部隊?

大家會為咩考紀律部隊?

但考左入去之後又好多人走∼

我十分不明白∼

以為學到紀律呀嘛

當初入職因為人工高、福利好、假期多又有宿舍住。

早幾年經濟唔好, 成村人走去考,,依家市到好番, d人可以走咪走囉, 人工又底左, 又轉左制, 邊有以前咁好,,,,,不過仍然有班小伙子雄心勃勃走去考.....

the starting is much high pay!

人工高, 有power...

stable income ma......

呢期又招人啦

有中五學歷就可以搵皮幾野
人工仲年年加
連埋醫療房屋乜乜物物福利
真係好吸引ga

薪高糧準,係邊度揾唉!

Reasons to become Policeman

Something very worse but u cannot see.
Medical benefit = Gov't clinic
Quarter = All the time live with your workmates (No privacy)
High pay at beginning but no career development (Unless you r an Inspector)

我想問一下,現在是否只有紀律部隊人員結了緍才有宿舍住,咁漁農處環保署這類有沒有

agree

引用:
原帖由 dragonman 於 2006-8-17 11:55 PM 發表
當初入職因為人工高、福利好、假期多又有宿舍住。
want to be in force too

引用:
原帖由 23456 於 2006-8-22 01:29 AM 發表
人工高, 有power...
絕對唔會有好大的power

引用:
原帖由 chi168 於 2006-8-22 06:59 PM 發表
有中五學歷就可以搵皮幾野
人工仲年年加
連埋醫療房屋乜乜物物福利
真係好吸引ga
只要你知道佢地操班係點, 你就明佢地點解中五學歷就可以搵皮幾野

澳門冇人想當警察

引用:
原帖由 pkdonald 於 2006-8-17 21:12 發表
大家會為咩考紀律部隊?

但考左入去之後又好多人走∼

我十分不明白∼
澳門冇人想當警察,升級難和投訴多!
上級不支持下屬!

ok

做紀律部隊有無壞人@?
lingling

引用:
原帖由 八婆仔 於 2006-10-19 10:33 AM 發表
做紀律部隊有無壞人@?
咁步步高算唔算?

引用:
原帖由 八婆仔 於 2006-10-19 10:33 AM 發表
做紀律部隊有無壞人@?
新聞、報紙都常有報導出來啦!

相關搜索目錄: 報紙

$$$

相信依家10個著左9個, 都係為$$, 穩定同埋有宿舍之類先至入........

真係唔係好知
除非係志願

For good pay

MAIN POINT IS THE MONEY, QUARTER ....

hight salary ~~
have more power~~~~

35 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。